Zondagskinderen

zondag 17 maart 2013


Stadsschouwburg, Amsterdam

1905. Er broeit iets in de samenleving. Terwijl het volk zich steeds verder voelt achtergesteld, stort de elite zich op de maakbare toekomst. Grote ontwikkelingen op het gebied van industrie en wetenschap razen door de wereld en vormen een voedingsbodem voor nieuwe ideologiën. Na eeuwen van natuurlijke selectie zal de mens eindelijk in staat zijn de evolutie te ontstijgen.

Pavel Protassov is een zondagskind. Dankzij een erfenis heeft hij na zijn studie nooit hoeven werken en heeft hij zijn leven volop kunnen wijden aan zijn passie: experimenteren aan zijn homunculus. Door zo gefocust te zijn op de maakbare mens heeft Pavel de mensen in zijn omgeving uit het oog verloren.
In ‘Zondagskinderen’ volgen wij deze mensen in hun aanloop naar de noodlottige zondag. Op zondag zal de bom barsten. Wie die zondag overleeft zal vast zijn denkfouten inzien en herboren worden als een beter mens.

Maxim Gorky schreef ‘Kinderen van de Zon’ in de gevangenis als reactie op ‘Bloedige Zondag’, de neergeslagen Russische opstand van 1905.

poweredbyTA

spelers:

Er is voor deze voorstelling een wachtlijst. Als er annuleringen binnenkomen zullen wij de mensen op de wachtlijst benaderen op volgorde van aanmelding.
Wil je op de wachtlijst voor deze voorstelling? Vul dan onderstaand formulier in.
NB: Annuleringen komen vaak pas op het laatste moment bij ons binnen. Hou dus de datum van de voorstelling vrij in je agenda.

serieuze amateurs