De luitenant van Inishmore

zondag 10 maart 2019

20:30 - 22:15 uur
Polanentheater, Amsterdam

tekst: Martin McDonagh

regie: Jules Noyons

entree € 13,00
Reserveren
beschikbare plaatsen: 89

Voor het bijwonen van deze voorstelling moet je bij de ingang van het theater een geldige CoronaCheck QR-code met geldige legitimatie tonen, zoals is bepaald in het coronabeleid van de overheid.

Wat is er aan de hand met Padraics kat op het eiland Inishmore? Was dat een ongeluk? Padraic houdt meer van zijn kat dan van het leven zelf.

Noord-Ierland, tijdens The Troubles. De bloeddorstige Padraic Osbourne, die zijn eigen splintergroep is begonnen omdat de IRA hem ’te doorgedraaid’ vond, is bezig een dealer te martelen. Zijn moeder Conny belt hem op dat moment, met het nieuws dat Padraics kat Tommetje, onder Conny’s hoede achtergelaten, ‘niet lekker’ is. Padraic spoedt zich bezorgd terug naar huis. Conny en buurjongen Davey vrezen voor hun leven, zeker als drie ex-IRA- maten van Padraic, die nog een appeltje met hem te schillen hebben, hem daar blijken op te wachten….

De Iers-Britse schrijver-regisseur Martin McDonagh, o.a. bekend van de film ‘Three Billboards outside Ebbing, Missouri’, schreef met ‘De luitenant van Inishmore’ (2001) een briljante satire op terrorisme. Het is een geestige black comedy waarin het bloed in het rond spat, maar die tegelijkertijd een hartstochtelijke aanklacht is tegen geweld. De domme, sentimentele IRA-activisten die McDonagh creëert zijn ons griezelig vertrouwd. Ook nu nog lijken terroristen vaak avonturiers die slordig handelen vanuit blinde woede en wellicht gangster- en actiefilms kopiëren. Mcdonagh’s satire is onverminderd actueel.

spelers: Alice van Gorp, Leon de Laat, Myra van Daal, Pierre Cortenraad, Raoul Kreeft, Remco van Haagen en Robert Jan Pruijn
techniek: Patrick Jonker
decor: Erwin Elst

I.v.m. mogelijke ontwikkelingen rondom COVID-19 zijn alle gemaakte reserveringen onder voorbehoud. Bij onverhoopte annulering worden gereserveerde kaarten uiteraard volledig vergoed.
In het theater houden we ons aan de op dat moment geldende coronamaatregelen.


Boekingen niet langer mogelijk voor deze datum.

serieuze amateurs