De luitenant van Inishmore

vrijdag 8 maart 2019 | 20:30 - 22:15 uur
entree € 13,00 UITVERKOCHT
beschikbare plaatsen: 0

Polanentheater, Amsterdam

tekst: Martin McDonagh

regie: Jules Noyons

spelers: Alice van Gorp, Leon de Laat, Myra van Daal, Pierre Cortenraad, Raoul Kreeft, Remco van Haagen en Robert Jan Pruijn

Wat is er aan de hand met Padraics kat op het eiland Inishmore? Was dat een ongeluk? Padraic houdt meer van zijn kat dan van het leven zelf.

Noord-Ierland, tijdens The Troubles. De bloeddorstige Padraic Osbourne, die zijn eigen splintergroep is begonnen omdat de IRA hem ‘te doorgedraaid’ vond, is bezig een dealer te martelen. Zijn moeder Conny belt hem op dat moment, met het nieuws dat Padraics kat Tommetje, onder Conny’s hoede achtergelaten, ‘niet lekker’ is. Padraic spoedt zich bezorgd terug naar huis. Conny en buurjongen Davey vrezen voor hun leven, zeker als drie ex-IRA- maten van Padraic, die nog een appeltje met hem te schillen hebben, hem daar blijken op te wachten….

De Iers-Britse schrijver-regisseur Martin McDonagh, o.a. bekend van de film ‘Three Billboards outside Ebbing, Missouri’, schreef met ‘De luitenant van Inishmore’ (2001) een briljante satire op terrorisme. Het is een geestige black comedy waarin het bloed in het rond spat, maar die tegelijkertijd een hartstochtelijke aanklacht is tegen geweld. De domme, sentimentele IRA-activisten die McDonagh creëert zijn ons griezelig vertrouwd. Ook nu nog lijken terroristen vaak avonturiers die slordig handelen vanuit blinde woede en wellicht gangster- en actiefilms kopiëren. Mcdonagh’s satire is onverminderd actueel.

Meer lezen

Keep this field blank:

Frontlijnplaatsen

Deze voorstelling is een intens en visueel spektakel. Een deel van het publiek zit links en rechts op de speelvloer, waar je het stuk 'aan de frontlijn' van heel dichtbij meemaakt.
Om publiek daar te behoeden voor eventueel rondspattend bloed, zorgen wij voor beschermende kleding. Je neemt een klein risico.
Je kunt bij je reservering aangeven of je zo’n frontlijnplaats wil. Maar wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Wachtlijst

Deze voorstelling is uitverkocht. Wil je op de wachtlijst? Vul dan onderstaand formulier in. Als er annuleringen binnenkomen zullen wij de mensen op de wachtlijst benaderen op volgorde van aanmelding.
Voor deze voorstelling staan nu 6 personen op de wachtlijst.

vrijdag 8 maart

S.v.p. alle gemarkeerde* velden invullen.
Voornaam*:
Required field
Tussenvoegsel:
Achternaam*:
Required field
E-mail*:
Required field
Telefoon*:
Required field
Aantal kaarten*: Deze reservatie zal op de wachtlijst geplaatst worden totaal € (wordt nog niet in rekening gebracht)
FrontlijnplaatsenEen deel van de zitplaatsen bevindt zich aan weerszijden van de speelvloer, waar je het stuk 'aan de frontlijn' van heel dichtbij meemaakt. Om publiek daar te behoeden voor eventueel rondspattend bloed, zorgen wij voor beschermende kleding. Je neemt een klein risico.
Geef hier aan of je zo’n frontlijnplaats wilt. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.
*
Required field
Opmerkingen:

Het is mogelijk om in het Polanentheater een hapje te eten voorafgaand aan de voorstelling.
Klik hier om te reserveren bij het theater.